Remaja Maaut Selepas Guna Telefon Semasa Mengecas
Kejadian yang berlaku di Nanchang China ini telah mer4gut nyawa seorang remaja lelaki yang maaaut setelah dir3nj4t elektrik ketika menggunakan telefon pintarnya sambil mengecas di salah sebuah restoran makanan segera di sini pada Jumaat lalu.

Liu berusia 13 telah disahkan mening g4l dunia setelah dua jam dirawat di sebuah hospital di daerah itu setelah tidak sedarkan diri akibat renj4 tan elektrik di restoran berkenaan.

Rakaman CCTV menunjukkan Liu bersama seorang rakannya duduk di sebuah meja. M4ng sa yang memakai baju berwarna hijau dilihat memegang telefon pintar yang sedang dicas melalui sambungan soket pada dinding berhampirannya.

Beberapa saat kemudian, remaja berkenaan jatuh dan terus k4ku akibat renj4 tan dipercayai daripada telefon tersebut.

Rakan Liu mendekati m4ng sa yang tersandar pada kerusi dalam keadaan masih memegang telefon untuk memeriksa keadaannya. Maaangsa kemudiannya dibawa ke hospital oleh rakan dan orang ramai yang berada di tempat kejadian.

Berikutan itu, pihak hospital mengesahkan m4angsa m4a ut akibat r3nj4tan elektrik. Menurut kakak mangsa, tanda terb4kar dapat dilihat pada wajah dan badan Liu.

Dia berpendapat soket bekalan kuasa di restoran berkenaan merupakan punca insiden tersebut berlaku. Hal ini kerana menurutnya, kabel yang digunakan untuk mengecas itu masih boleh digunakan seperti biasa setelah tr4gedi berkenaan.

Kes sedang disiasat oleh pihak berkuasa tempatan manakala restoran tersebut ditutup dua hari sejak kejadian. Menurut Daily Mail, soket yang digunakan Liu telah ditutup oleh pengurus restoran berkenaan.

Sumber: Daily Mail via siakapkeli
Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*